Príprava záhrady po zime

Príprava záhrady po zime je dôležitá pre úspešný štart novej vegetačnej sezóny. Po mnohých mesiacoch zimného spánku vaša záhrada potrebuje trochu starostlivosti a pozornosti, aby opäť rozkvitla a bola krásna. Tu je niekoľko tipov, ako správne pripraviť záhradu na jarné a letné mesiace.

  1. Očistite záhradu od vetiev a listov
    Po zime je záhrada plná vetiev a listov. Tieto zvyšky môžu brániť rastu rastlín, preto je dôležité ich dôkladne odstrániť. Ak je vaša záhrada veľká, môže vám pomôcť drevorubač alebo záhradníci.

  2. Prověřte stav trávnika
    Zima môže trávniku spôsobiť mnoho škôd. Ak je trávnik zarastený machom, je čas na jarné ošetrenie. Najdôležitejšia je vertikutácia, ktorá odstráni mach a trávnik tak preriedi. Ak máte trávnik v poriadku, aj tak ho môžete ošetriť špeciálnymi prípravkami na jarné hnojenie.

  3. Orezajte kríky a stromy
    Niektoré kríky a stromy potrebujú orezanie, aby sa zlepšila ich rastová schopnosť a boli zdravé. Odporúča sa odstrániť všetky suché a poškodené vetvy.

  4. Postarajte sa o kvety
    Po zime môžu mať kvety spálené listy a kvety. Ak je to tak, je dôležité odstrániť spálené časti rastlín. Potom môžete kvety ošetriť hnojivami a základnou starostlivosťou. Vyčistite kvetinové záhony od listov a spadnutých kvetov, aby mohli nové kvety rásť bez obmedzenia.

  5. Zasaďte nové rastliny
    Po upratovaní záhrady a príprave pôdy môžete začať s novými výsadbami. Pred začiatkom výsadby zvážte, aké rastliny chcete pestovať a či vyhovujú danému prostrediu a podmienkam.

  6. Vyčistite záhradné náradie
    Pred novou sezónou je dôležité vykonať údržbu záhradných nástrojov. Očistite ich od zvyškov hliny a upravte britvy nožov. Ak niektoré náradie nevyžaduje údržbu, uistite sa, že je uskladnené na suchom mieste.

  7. Prověřte stav plotu a záhradných stavieb
    Po zime sa môže stať, že plot alebo záhradné stavby nie sú v dobrom stave. Vyčistite ich a odstráňte zvyšky snehu. Ak je plot poškodený, je dôležité ho opraviť.

  • Viac ako 4 000 produktov skladom
  • Vysoko kvalitné produkty
  • Silná medzinárodná prítomnosť
  • Oficiálny vendor pre Amazon
  • Viac ako 80 predajných partnerov